فکـر بـرتـر , کیفیت بـرتـرPars Ethylene Kish CO. - logo لوله پلی اتیلن,اتصالات پلی اتیلن و منهول پلی اتیلن پارس اتیلن کیش سازگار با محیط زیست.

رابطه مواد شيميايي و محيط زيست


همه كشورهاي جهان به اين نتيجه رسيده اند كه، لجام گسيختگي صنعت، زندگي انسان و موجودات را با خطر حتمي رو به رو ساخته است و ميزان اكسيژن هوا در صد ساله اخير از۳۶% به۲۵% كاهش يافته در سال ۲۰۰۷ كه، بحث محيط زيست در دنيا به طور جدي بررسي و دنبالچرخه بازیافت مي شد و باعث سوراخ شدن لايه ازن گرديده است. طوفان ها وگردبادها از طرفي و خشكي و تغييرات آب وهوا در نقاط مختلف جهان از طرف ديگر هر روز بيشتر از روز قبل باعث تخريب واز بين رفتن مي شود. كشور ما ايران نيز بايد همگام با سايركشورهاي جهان به محيط زيست خود توجه بيشتري نشان دهد و آن را در الويت خاص قرار دهد تا از آلودگي هواي شهرهاي بزرگ، ضايعات صنعتي، خانگي و مصرف بي رويه مواد شيميايي بدون عاقبت انديشي در كشاورزي و صنعت، تخريب جنگل ها و قطع درختان به بهانه هاي مختلف در گوشه و كنار شهرها ، كاسته شود.

ايران براي صنعتي شدن بر خلاف بسياري ازكشورهاي جهان به آلاينده هاي صنعتي نيازي ندارد و مي تواند با امكانات خدادادي خود با كم ترين هزينه و حداقل آلايندگي صنعتي به يك كشور صنعتي نمونه تبديل شود به شرط آن كه، خود را در رقابت با سايرين قرار ندهد و با فكر امكانات داخلي براي توسعه خويش و سازندگي كشورمان گسترش دهد. در بحث آلودگي هوا مختصرا يادآوري مي كنم كه، صنايع مادر، صنايع كوچك، اتومبيل هاي ما و همه صنايعي كه، مواد خطرناك اعم از ذرات معلق كارخانجات آلومينيوم، مس و فولاد و از پالايشگاه ها، دودكش بخاري ها و حتا ذرات چربي رستوران ها گرفته تا حمام هاي كه، CO و CO2 را به هوا مي افزايند بايد فيلتراسيون شوند بايد به صورت مطلوب و با استفاده از تكنولوژي روز و استانداردهاي لازم انجام شود. آیا مي دانيد كشورآلمان با حدود ۳۶۰۰۰۰ كيلومترمربع وسعت، حدود ۳۲ ميليون اتومبيل به علاوه كارخانجات صنعتي و فولادسازي و حدود ۸۲ ميليون جمعيت آلودگي هوا را كنترل مي كند.

چرا نبايد اين گونه الگوها را به جاي طرح هاي آلوده كننده هوا در نظربگيريم؟

در بسياري از كشورهاي جهان از مدت ها پيش تقريبا بررسي شده است مصرف مواد شيميايي اعم از كودهاي شيميايي، علف كش هاي شيميايي وهورمون هاي شيميايي است. در كشورما ايران مصرف اين مواد شيميايي به صورت يك امر واجب در آمده است و سازمان هاي كشاورزي پخش كود، مواد شيميايي وسم به ميزان بسيارزياد به كشاورزان را يك حركت ارزشمند به حساب مي آورند. در صورتي كه، كاملا بر عكس است و از نظر دنيا هر چه ميزان مواد شيميايي در توليد مواد غذايي بيشتر باشد صورت نامرغوب تري پيدا مي كند و عدم توانايي كارشناسان كشاورزي در دفع بيولوژيكي آفات و امراض و از طرفي بهره وري در واحد سطح را از طريق تلفيق دامپروري، كشاورزي و اصلاح نژاد نباتات مي دانند.

همانگونه كه، همه آگاهان كشاورزي در رشته‌هاي مختلف مي دانند مصرف كود وسم براي بهره وري بيشتر و جلوگيري از خسارات آفات و امراض پيامدهاي بسيار ناهنجار ديگر را چه در زمينه آلودگي آب، خاك و هوا وهمچنين باقي مانده سموم در محصولاتي كه، خوراك دام و انسان است به همراه دارد. همچنين عاقبت ناگوار استفاده از كودهاي ازته و ساير تركيبات نيتراتي، فسفاتي و گوگردي كه، هم ساختمان خاك را دچار مشكل مي‌كند ، هم باعث تغييرات فيزيولوژيكي گياهي مي شود، هم فون حشرات را دچار دگرگوني مي كند، باعث از بين رفتن اغلب پارازيت ها شده ، طغيان آفات چرخه بازیافترا به دنبال دارد و هر از گاه انسان را نيز به سرطان هاي مختلف مبتلا مي كند.

مي دانيد سموم بر عليه آفات از سه طريق تماس، خوراك و تنفس اثر مي گذارند كه، در صورت استفاده كم يا زياد از سموم خسارات بيشتري از مفيد بودن آنها خواهيم داشت. ضمنا استفاده از سموم ، علف كش ها و كودها به هر شكلي آلودگي خود را بر جاي خواهند گذاشت.
با تحقيقات وسيعي كه، در دنيا در دست بررسي است مي توان از مقاوم كردن گياهان از طريق ژنتيكي عمل كرد. اگر چه حركت هاي ژنتيكي براي ازياد محصول اكنون با اشكالاتي روبه رو شده است و محصولات غذايي در اروپا به دو دسته طبيعي و ژنتيكي تقسيم مي‌شوند. جهت آگاهي مردم از طبيعي يا ژنتيكي بودن محصولات برچسب هايي را بر روي آنها مي چسبانند.

زيان استفاده از سموم چندين برابر محصولات ژنتيكي است، زيرا سموم هوا، آب وخاك را آلوده مي‌كنند.
كشور ما ايران بايد در راستاي پژوهش هاي تلفيقي گام بر دارد اعم از تلفيق كشاورزي و دامپروري ويا كشاورزي، دامپروري و صنعت.هماهنگي لازم را بين صنايع، كشاورزي و بالاخره محيط زيست به وجود بياورد.

برگرفته از سایت سازمان محیط زیست

مقاله مواد رابطه مواد شيميايي و محيط زيست را از اینجا دانلود نمائید »

°مطلب به دو فرمت PDF و HTML در دسترس شما عزیزان قرار گرفته است که برای استفاده از نسخه PDF نرم‌افزار Acrobat Reader را نیاز خواهید داشت.

پارس اتیلن کیش دوستدار محیط زیست